Systrar i bergen - outdoorresor och kurser | Systrar i bergens systrar och guider
Systrar i bergens systrar, guider och representanter
reseguider, guider, systrar i bergen guider, systrar
21789
page-template-default,page,page-id-21789,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Guider

Systrar i bergens guider och instruktörer

Fanny Johnson

23 år, Åre

Fanny är inte bara berest runt jordens berg, hon förmedlar också en fantastisk inställning om att bergen är en plats för alla.

 

 • Utbildning:
  Friluftsfrämjandet skidinstruktör steg 1 och 2

  Tränat alpint i tonåren.
  Baskurs (SVELAV Pro 1), Lavin
  Vildmarksutbildningen, Åre
 • Varför Systrar i bergen:
  Ett nytt koncept som skapar en mötesplats för tjejer, något som jag saknat då jag oftast åkt skidor med killar. Hoppas på att kunna inspirera andra tjejer till att ta plats I backarna oavsett tidigare skidvana.

Johanna Nygård

32 år, Åre

Johanna, ett norrländskt energiknippe och grundare av Systrar i bergen.  Med en stark övertygelse om att bergen och systerskap är till för alla.

 

 • Utbildning: 
  Skidinstruktör SLAO steg 1 och 2
  Friluftsledarskap och lärande, Umeå Universitet
  Baskurs (SVELAV Pro 1), Lavin
 • Varför Systrar i bergen:
  För att göra bergen mer tillgängliga för fler. Du behöver inte vara extremskidåkare för en skidsemester i alperna. Och vet ni, en vårlig skiddag i alperna är minst lika bra som en dag på stranden.

Catarina Lybeck

42 år, Stockholm

Catarina är en varm person med stort ledarskap som hon gärna förmedlar genom att lyfta andra till att våga ta mer plats.

 

 • Utbildning: 
 • Varför Systrar i bergen:

Anna Lovehed

Fotograf, 35 år, Stockholm

Anna Lovehed är en av få kvinnligt proffessionella fotografer med inriktning  mot outdoor. Hennes stil och uttryck i foto är ren magi.

 

 • Utbildning: Lofotens folkhögskola, foto.

 

 • Varför Systrar i bergen: Mötesplatser som ”Systrar i bergen” är så viktiga. Jag själv hade ett behov för några år sedan att komma i kontakt med andra tjejer, kvinnor med samma passion som jag. Det är speciellt att dela dessa upplevelser i bergen kvinnor emellan. De skapar band som blir något annat än i en blandad grupp. Jag har upplevt att jag vågar ta för mig mer, tro på det jag kan och gör, starkare och med stolthet. Att vara en del av den bas som Systrar i bergen erbjuder för att skapa dessa kontakter och ge andra kvinnor den energin till att våga ta för sig och tro på sig själva. Är en ära för mig! Vi ses i svängarna och var inte rädd för min kamera. Den är stor men fångar dig i stunder av lycka!

Sofia Bäckström

24 år, Lindesberg

Sofia är en av våra första guider. Serviceinriktad pärla som alltid ser till våra gäster och deltagares bästa!

 

 • Utbildning:
  Inom skidvärlden är jag självlärd. Har deltagit vid ett par kortare lavinsäkerhetskurser.
 • Varför Systrar i bergen:
  Jag pluggar på KTH och har genom flera projekt jobbat med att lyfta fram vikten av kvinnligt nätverkande och att bygga upp en stöttande och uppmuntrande kultur tjejer emellan inom ledarskap och i teknik-branschen, där kvinnor ofta är i undertal jämfört med männen. Jag upplever situationen på berget ganska liknande och när jag sedan hörde talas om Systrar i Bergen så kände jag att det var det perfekta forumet för mig att kunna bidra genom att ta med mig mina erfarenheter från KTH till berget och skidåkningen, min stora passion i livet. Jag hoppas kunna bidra till att fler tjejer ska få (och våga ta!) chansen att uppleva magiska stunder tillsammans på berget!

Cecilia Kalla

Åre

Cecilia med sitt norrländska lugn utstrålar energi och glädje som smittar i alla lägen i bergen!

 

 • Utbildning: –
 • Varför Systrar i bergen: –

Johanna Westberg

32 år, Umeå

Johanna är prestigelös i sitt sätt och övertygar alla våra gäster om att de är tillräckligt bra för att kunna vistas i bergen. Återkommer ofta till känslan av att ‘uppleva’!

 

 • Utbildning:
  Självlärd fjällöpare som bland annat sprungit Lidingöloppet och har löparläger från alperna i benen.

  Flera års erfarenhet och utbildning från att leda gruppträning och barnidrott.
  Genomfört yogalärarutbildning och work-shops inom yoga.
 • Varför Systrar i bergen:
  För att jag tycker utsikt och upplevelse är viktigare än fart och distans. Önskar att fler ska få uppleva bergen som tillgängliga och allt de kan erbjuda!

Mirja Blomqvist

 44 år, Stockholm

Mirja har en förmåga att förmedla en värmande och kärleksfull trygghet. Vi alla sveps med i hennes sätt att guida oss genom yogans rörelser.

 

 • Utbildning:
Yoga, ca 300 h (GlobalYoga, yinyoga, barn- och tonårsyoga, gravid- och mammababy-yoga)
Certifierad outdoor-/trailledare 
 • Varför Systrar i bergen:
  Jag tror fortfarande att kvinnor och tjejer inte riktigt tror att de kan och därför ser jag det här som är mycket bra sätt att nå ut och få dem att våga och låta dem se att de faktiskt kan!

ÄR DU VÅR NYA RESEGUIDE?

Berätta mer!

Alla våra reseguider har god erfarenhet från att vistas i fjällvärlden och vi premierar utbildning som en kvalitetssäkring.

 

Maila din intresseanmälan till hej@systraribergen.se.
Välkommen till Systrar i bergen!