top of page

Klättring på Mallorca 2020 och 2021


Senaste veckan har fyllts av dagar med klättring på Mallorca i sol och värme! God mat, trevligt sällskap och dagar utan stress, prestation eller krav. Jag skulle sammanfatta våra dagar med värme och omtanke - från oss alla!

Att resa i en tid av pandemi står inte utan frågetecken. Men med bra kommunikation och lugna deltagare som följt utvecklingen av information som gäller för reserestriktioner i Europa inför vår vecka så har vi slutligen haft fantastiskt fina dagar på Mallorca.


Balearerna är inte lika drabbat som städerna i spanska fastlandet men restriktioner om munskydd gäller på alla publika platser förutom när du utövar en aktivitet. När du t ex springer, cyklar eller som vi, klättrar.


De som deltog själv har haft egna rum i en stor rymlig lägenhet. Och de som reser med vänner eller partner har kunnat välja om de vill dela rum eller boende.


Klättring på Mallorca

Att uppleva klättring på Mallorca är otroligt vackert. Naturen, de vilda djuren och klimatet är i oktober precis lagomt. Vi har haft strax över +20 grader med sol och moln från dag till dag.


Dagarna är längre och soluppgång- eller solnedgångarna är makalösa med sitt varma ljus som sveper in över ön.


Det finns klättring för alla nivåer. För dig som inte klättrat ute till dig som klättrar aktivt och söker större utmaningar. Klätterklipporna är av kalk. Är du van att klättra på granit så kommer du uppleva en ny dimension av friktion!


Gruppen har själva fått komma med sina privata önskemål om kursupplägg och klättring. Dagarna har varvats med topprep, ledklättring och olika klätterövningar.


Personligen är det jättekul att se hur alla har utvecklats utifrån sin egen nivå. Att få vara med och coacha er framåt i mental, personlig och klätterutveckling inspirerar mig. Jag växer alltid tillsammans med er.


Tack till er alla för en jättefin vecka med många roliga ögonblick!

Till dig som vill göra något liknande kan boka in sommaren 2021 redan nu som en extra motivation för vinterns träning inomhus. Läs mer här >>


Längtar du, som jag, alltmer till vinterns skidåkning ska du istället klicka in på denna länk och följa med på ett event eller mentorprogrammet Passionate Skier!


Bästa bergshälsningar

//Johanna Nygård

Comentários


bottom of page