top of page

Möt vinterns guide-team 21/22

Uppdaterat: 18 jan. 2022


Vintersäsongen 21/22 kommer du att under kurser och resor att få träffa oss! Denna säsong stärker vi upp teamet ytterligare med en ny Topptursguide i Åre och det är vi extra glada för.


Systrar i bergen arbetar fortfarande med ett brett nätverk av externa instruktörer och bergsguider beroende på vilka kurser och resor vi arrangerar. Mer om våra samarbetspartners kan du läsa med länkar längre ned.

Systrar i bergen är en outdoorbyrå som med en mjuk feminin ton vill bjuda in dig till att upptäcka bergen och naturen tillsammans med likasinnade. Allt gör vi i en gemenskap utan prestation. Vi delar glädjen och närvaron i våra äventyr och du som gäst växer i din utveckling från positiv energi! Vi guider i Systrar i bergen delar vår passion och kunskap för att du ska känna dig trygg och sedd.Var så goda - här presenteras Systrar i bergens team för vintern 21/22.


Johanna Nygård Engelberg, Schweiz

Grundare av och också den som driver Systrar i bergen sedan 2016. Bosatt i Engelberg och spenderar perioder av året i Sverige, där Systrar i bergen startades (då med hemadress i Åre).


Norrländskt ursprung från Umeå som älskar stora berg och utmaningar lika mycket som att bara vara i naturen och bergen. Utbildad skidinstruktör sedan 2015 med erfarenhet från arbete i Svensk skidskola och nu senaste 4 vintrarna som instruktör i Engelberg och Andermatt, Schweiz.


I vinter träffar ni henne på resor i alperna och kurserna i Vemdalen och Riksgränsen.

Vad du helst gör i bergen? Klättrar och åker skidor!

Vad har du alltid med dig när du är ute på topptur/offpist? En bergskristall för att stanna i närvaro och ta in naturens positiva egenskaper samt känna in omgivningen för beslut.

Varför Systrar i bergen? För att jag själv länge sökte efter alternativa kurser och resor där jag kunde utvecklas som nybörjare utan att känna mig som minst duktig. Det finns utrymme för att ställa ALLA frågor och människor kan mötas genom att antingen delta själva eller med vänner. En chans att komma nära naturen och Upp-Leva och känna in äventyret utan stress.


Simona Höglund

Åre & Stockholm, Sverige


Simona är en erfaren och passionerad skidåkare med tävlingsbakgrund i alpint och freeride. Hon är utbildad Fjälledare, Skitouring leader från Österrike och en duktig klättrare.


Vinter- och sommartid tillbringar hon mycket tid i Årefjällen och alperna där hon också guidar sommar- och vinter.


Vad du helst gör i bergen?

Jag älskar att vara i bergen oavsett årstid. Vintertid mestadels topptur och sommartid vandring eller klättring. Att vara i bergen med ett trevlig sällskap och att kunna dela min passion med likasinnade är vad jag brinner för mest.


Vad har du alltid med dig när du är ute på topptur/offpist? Silvertejp och multiverktyg. Det är alltid något som måste fixas eller lagas och silvertejp funkar för nästan allt!


Varför Systrar i bergen?

Jag delar samma mjuka värderingar och filosofin kring outdoor och ledarskap. Vår intention som guider är att skapa en trygg och upplevelsrik miljö där alla känner sig sedda och har möjlighet att följa med oavsett nivå eller situation. Vi tycker om att sprida glädje bland våra gäster, hjälpa er att utvecklas och skapa fina upplevelser.Hanna Sälgfors Kiruna & Riksgränsen, Sverige


Till vardags insatsledare för Räddningstjänsten i Kiruna och tvåbarnsmamma som med sitt norrländska lugn roddar vardagen så att aktiva intressen som skidåkning får stort utrymme! Har en förkärlek för Courmayeur, Italien, men trivs lika bra i sina hemmafjäll runtom Riksgränsen och Kebnekaise.


Har guidat toppturer i Systrar i bergen sedan första resorna till Riksgränsen 2016!


Vad du helst gör i bergen?

Toppturar i fjällen med personer jag tycker om.


Vad har du alltid med dig när du är ute på topptur/offpist?

Dunkjolen!


Varför Systrar i bergen?

För att dela en unik möjlighet till fina upplevelser i bergen tillsammans med likasinnade oavsett deltagares tidigare erfarenheter.


Johanna Ankarloo Östersund, Sverige

Lärare friluftsliv och idrott/hälsa. Tidigare Event Manager för Fjällräven Classic Sverige. Vad du helst gör i bergen?

Älskar att vara ute i naturen och på ett kravlöst sätt vandra, paddla kajak, springa i fjällen, åka skidor på alla möjliga sätt.

Tycker framförallt väldigt mycket om topptur då det är en enorm känsla av frihet, att vara nära naturen, känna sig liten kring höga berg en otroligt känsla av sammanhang på samma gång,att anpassa sig efter de förutsättningar som gäller med snön för just den dagen. Vad har du alltid med dig när du är ute på topptur/offpist?

Förutom säkerhetsutrustning så en varm jacka och snickers!
Samarbetspartners Vingresor

Klätterresor Mallorca med inslag av yoga och vandring, tidigare tåg- och vandringsresor till Schweiz. Läs mer här >>

UCPA Resor Skidresor Alpina kurser i Franska alperna

Kommande klätterresor

Guide Monterosa Bergsguider Italien Engelberg Mountain Guide

Bergsguider Schweiz

Arctic Guides

Bergsguider Sverige
Comments


bottom of page