top of page

Om ett systerskap i bergen, från Riksgränsen.

Vårens näst-sista Topptursweekend har precis avslutats i sann systerskaps anda! Men vad betyder det egentligen?


Systrar i bergen grundades för att jag, Johanna Nygård, sökte efter ett sammanhang och en mötesplats där jag kunde uppleva, upptäcka och äventyra i bergen utifrån att stanna i min närvaro och inte hamna i att jämföra mig med andra eller prestationskrav. Jag ville njuta av naturen samtidigt som jag ville växa i min egen takt. Ha kul helt enkelt i äventyren och på så sätt våga mer!


Det finaste för mig i Systrar i bergen är att få dela min passion för berg och alla aktiviteter som vi gör tillsammans. Att få leda och se er växa och våga utmana er - i en trygg miljö där vi lyfter det positiva!

Att vara positiv har inte alltid blivit den enkla vägen, vi människor har nästan lättare att klanka ner på oss själva och gärna jämföra med hur mindre bra vi är mot någon annan. I Systrar i bergen finns det inte en stjärna, vi alla är lika lysande stjärnor. Varje individ är unik och vi deltar på olika villkor, erfarenheter och ambitioner. Tillsammans.


Vädret denna helg har varit långt ifrån hur en vanlig vårvinter kan räknas till antalet soltimmar. Trots bitande vind, nej snarare storm och orkan, så har båda grupperna behållit en sådan fantastisk attityd och ödmjukhet i att anpassa sig till de förhållanden som ges. Förstå, respektera och också vara med naturen i det tillstånd som Är.


Jag är otroligt tacksam och glad att jag valde att göra första toppturskursen i Riksgränsen för några år sedan och att nu få uppleva och vara en del av detta, 6 vintrar senare.


Stort och varmt tack till er som kommer till Systrar i bergen och blir en del av den fina "Mountain community" som jag så innerligt hade önskat kunnat möta när jag sökte efter nya vänner och sammanhang att vara en del av.


Stor bergskram och massa ljus

Johanna Nygård


Founder 2015 Systrar i bergen AB
Sagt om Topptursweekend 5-8 maj 2022.


Tack för en underbar helg, trots väder! Roligt att få dela allt med er - en fin och trygg grupp! TACK Johanna för väldigt bra uppstyrda, väldigt givande och väldigt lärorika dagar. Du är en fantastisk ledare och guide och Systrar i bergen är verkligen en superbra koncept! Hoppas vi ses framöver!Länge sedan jag kände mig så glad och fylld med energi en måndag som idag ! Johanna Nygård du är verkligen fantastisk och inspirerande och Systrar i Bergen är ett genialiskt, underbart koncept! Jag längtar tills jag får åka med dig igen! Å vilken grupp !! Så härliga allihopa! Tack för en fantastisk upplevelse och minne för livet!

Commenti


bottom of page