top of page

lör 24 okt.

|

Nacka

Firning för skidåkare

Lär dig allt om grundteknikerna för att kunna fira nedför korridorer och sluttningar med skidutrustning inför vinterns bersgturer - eller bara för att du söker nästa äventyr i Stockholm!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Firning för skidåkare
Firning för skidåkare

Tid och plats

24 okt. 2020 11:00 – 15:00

Nacka, 865 91 Nacka, Sverige

Om evenemanget

Varmt välkommnen till en dag för dig som vill lära dig mer om repteknik och firning för skidåkare! Kanske kommer du att göra en bergstur, med eller utan guide, där du ska fira med skidor nedför ett parti för att nå ännu finare snö. Om inte det så passar eventet för dig som vill lära dig mer om firning och som längtar efter att utveckla din kunskap inom skidåkning och berg. 

Ingen förkunskap krävs. All utrustning finns att låna. Har du egen utrustning är det ett utmärkt tillfälle att träna med den. 

UTRUSTNING

Klättersele

Repbroms med dubbla spår

Skruvkarbin x2

Prusik 

PROGRAM 

11.00 Kort presentation om dagen och genomgång viktig packning i offpist-terräng. Packa gärna din skidryggsäck med det du hade tagit med dig på en dag för offpist-skidåkning. 

Vi tittar igenom varandras packning och får tips och råd om vilken utrustning som kan vara nödvändig när vi åker offpist. 

12.00 Firningsankare för skidåkare - hur kan ett sådant se ut? 

12.30 Teknik firning

13.00 Firning med skidutrustning på ryggen nedför klippa. Det finns chans att fira fler än en gång om du vill öva in din firningsteknik. 

14.30 Avslutande samtal och frågeställningar. 

PLATS 

Nyckelviken, Nacka Värmdö. 

PRIS

1500 kr per person

Dela detta evenemang

bottom of page