top of page

lör 01 feb.

|

Åre

Passionate Skier - utveckla din skidåkning

Välkommen till ett mentorprogram för dig som vill utveckla din skidåkning! Programmet är för dig som vill utvecklas, få mer självförtroende i din skidåkning och kanske träffa nya vänner i skidbacken. Alla kan delta.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Passionate Skier - utveckla din skidåkning
Passionate Skier - utveckla din skidåkning

Tid och plats

01 feb. 2020 08:30 – 05 apr. 2020 18:00

Åre, 837 52 Åre, Sverige

Om evenemanget

Hej Passionate Skier!  

Ifall att du inte vill boka programmet i grupp så finns också öppna datum för privata sessioner och mentorprogram utifrån dig som individ. Plats vintern 2020 är antingen i Engelberg, Schweiz eller Åre.  

Passionate Skier är ett mentorprogram som ska stärka ditt självförtroende, din skidteknik och upplevelse i din skidåkning med med en erfaren instruktör och coach. En Passionate Skier behöver inte räkna antal skiddagar per år, utan det  är någon som tycker om skidåkning året runt och känner sig som en skidåkare. Målet med mentorprogrammet är ett bli en mer allsidig skidåkare och utveckla kunskap inom skidåkning pist eller offpist.  

Programmet vinter 2020 innehåller 2 fysiska event och 2 Skype-samtal. Våra talks via Skype är personliga. Där kommer du kunna ställa frågor och få feedback och hjälp med utveckling om din skidteknik och analys.  

Skidinstruktör och mentor är Johanna Nygård (www.modigajohanna.se). 

  • Utbildad Skidinstruktör 2014 med nationell status. 
  • Erfarenhet som skidinstruktör från skidskola i Sverige och Schweiz 
  • Guidat toppturer och offpist i svenska och norska fjäll sedan 2016 
  • Har gått flera lavinutbildningar och alpin säkerhetskurs varav intyg från SVELAV PRO 1. 
  • Är en skidåkare med brett register. Åker pistat, offpist, branta åk och mer utmanande terräng som kräver alpina kunskaper och klättring ute på berget. 

PROGRAM #PASSIONATESKIER  

Den huvudsakliga målsättningen med programmet är att din skidåkning ska utvecklas tekniskt, vilket kommer att göra dig till en mer flexibel och mer uthållig skidåkare i all typ av terräng. Men! Också att du ska få träffa likasinnade skidåkare, känna en närvaro och kontakt med din skidåkning.  

Under våra träffar kommer vi att arbeta med teman: 

  1. Position över skid
  2. Balans 
  3. Rörelsemönster 
  4. Introduktion svängfasen. 
  5. Fartkontroll i blandad terräng 

DATUM ÅRE 

1-2 februari Åre  

4-5 april Åre  

Första helgens session kommer vi att åka skidor tillsammans en dag för att lära känna varandra och prata om förväntningar. Dag två är fullt fokus på övningar som ni kommer att kunna ta med er till nästa tillfälle.  

PRIS MENTORPROGRAM  

I priset ingår alla coachade sessioner och 2 Skype-talks med mig som din coach och skidinstruktör. Jag vågar lova att din skidåkning över säsongen kommer att nå en högre nivå. Hur mycket du utvecklas är också beroende på hur mycket du tränar mellan våra träffar och tar till dig personlig feedback.  

Varje session är 6-7 h lång, ej lunch inräknat. Priset inkluderar också ett diplom och en present värde 350-450 kr.  

8 deltagare - 6 500 kr  

I priset ingår ej resa, boende eller ski pass. 

VILLKOR

Anmälan är bindande och kan överlåtas. Övriga villkor skickas i bokningsbekräftelse. 

Dela detta evenemang

bottom of page