top of page

lör 19 sep.

|

Davos

Tåg- och vandringsresa Davos

Vår succé från ifjol är tillbaka! Tåg- och vandringsresa från Sverige till Davos, i samarbete med Ving Sverige.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Tåg- och vandringsresa Davos
Tåg- och vandringsresa Davos

Tid och plats

19 sep. 2020 08:00 – 26 sep. 2020 16:00

Davos, Davos, Schweiz

Om evenemanget

Varmt välkommen på en unik vandringsresa till Europas högst belägna stad Davos, 1 560 möh i Schweiz, fylld av nya äventyr och upplevelser i en fantastisk vacker miljö bland dalar och toppar! Under din vistelse får du ett busskort som du kan resa gratis på utvalda bussar och liftar i Davos. 

Program tåg- och vandringsresa Davos 19-26 september 2020 

Lördag 19/9

Avresa Stockholm Avresa Köpenhamn  

Välkomstmöte och presentation på tåget 

- Välkommen till tåg- och vandringsresa Davos, Systrar i bergen

-  Presentation Systrar i bergen (Johanna Nygård med guider) 

Söndag 20/9

Ankomst Davos Hotellets transferbuss (minibuss) möter oss. Vi kan också ta lokalbussen rakt över gatan från tågstationen till hotellet. 

Check-in Hotel Waldhuus Davos 

20.30 Presentation om veckans vandringar och kort presentation om Davos som destination. 

- Systrar i bergen guider 

Måndag 21/9 Trail of Walserarchitecture in Davos Distans: ca 6 km   Tid vandring: ca 2,5-3 h

Varmt välkommen till Davos och en första anblick av vad dalarna har att erbjuda. Vår första vandringstur är en enkel vandring utan större skiftningar i höjd. Idag bjuds vi istället på en upplevelse i att komma nära naturen och bergen i området Davos.Vi får också se en typisk Walser by med bondgårdar.  Med en 10-minuters lokal bussresa startar vi vår vandring från byn Glaris Mühle. Vi avslutar vandringen med att åka lokalbuss tillbaka till Davos. 

En utmärkt start på vandringsresan för att prova din vandringsutrustning inför kommande heldagars vandring. 

https://www.davos.ch/en/summer/activities/hiking/hiking-in-davos-klosters/hiking-tipps/touren/outdooractive/Outdooractive/auf-den-spuren-der-walserbauten-in-davos/

Tisdag 22/9  

7.30-9.00 Frukostbuffé

Davos - Sertige Village

Distans: ca 12 km Tid vandring: 4,50-5.00 h

9.00 Buss från Davos till Station Glaris. Ingår i ditt busskort.  

En heldag vandring till den lilla alpbyn och vackra dalgången Sertige. Från byn Sertige åker vi lokalbuss tillbaka till Davos.  

Vandringen är en längre men enkel tur på 12 km där vi startar turen med att ta gondolen upp till Rinerhorn 2053 möh för att komma upp på höjden. Vi njuter av medtagen lunch och snacks längsmed vandringen. Väl framme i Sertig rekommenderar vi att gå den där extra kilometern för att se ett stort vattenfall.  

Valfritt att äta medhavd lunch eller på restaurang. 

Bussen tillbaka till Davos kostar ca 5-8 CHF. Ta med kontanter till bussresan. 

Onsdag 23/9 

7.30-9.00 Frukostbuffé

Panorama trail 

Distans: 10-16 km Tid vandring: 4.00-5,50 h 

Dagens vandringstur bjuder på vackra panoramavyer över Davos landsbygd. Vi startar vandringen vid Davos Platz och tar oss uppåt Strela-Alp, antingen via bergsbana eller vandring. Bergsbanan ingår i ditt busskort. 

Valfritt att äta medhavd lunch eller på restaurangen vid Strelapass 2352 möh. Från Strelapass kan du lägga till en extra rundtur på ca 40 minuter innan du fortsätter längsmed Panoramaweg. Välj om du vill avsluta vandringen vid bergbanan som går upp till bergstoppen Weissfluhggipfel 2844 möh eller till Parsennhütte 2200 möh. Väljer du den längre vägen till Parsenhütte väntar nästan 1 timmes vandring nedför stig och grusväg till byn Wolfgang. Från Wolfgang tar vi buss eller tåg tillbaka mot Davos. 

Torsdag 24/9

7.30-10.00 Frukostbuffé 

Idag har du en valfri aktivitets- eller vilodag i Davos. Njut av en lugn dag i ditt eget tempo. Strosa i stadskärnan av Davos eller prova nya aktiviteter vid Lake Davos. Be oss om tips på plats utifrån vad du känner för att upptäcka och göra just idag!  

Tips på aktiviteter>> https://www.davos.ch/en/summer/activities/stand-up-paddling/

Alternativt

Jatzhorn 

Distans: 10-15 km Tid vandring: 4.00-5,50 h

9.30 Jatzhorn 2682 möh  

Denna vandring avslutas på en topp som heter Jatzhorn. För att nå sista biten av vandringen går du längsmed en led som slingrar sig uppåt en brantare sluttning. Detta kan vara kittlande för den som känner av höjder och branta sluttningar. Vi leder dig tryggt genom hela turen och går i ett lugnt tempo som passar alla! 

Lift från Davos Platz till Jschalp 1931 möh. Härifrån vandrar vi upp till Jakobshorn 2590 möh och äter medhavd lunch eller på bergsrestaurangen. Efter lunch går vi sista biten upp till Jatzhorn 2682 möh. Från toppen går vi tillbaka samma väg ned mot Jakobshorn. Här kan du välja att åka lift tillbaka ned mot Davos eller vandra längsmed stigen. 

Fredag 25/9

7.30-09.00 Frukostbuffé 

Njut av sista dagen i Davos innan avresa med tåg till Sverige! Valfri aktivitet eller vilodag.

Avresa tåg Davos – Stockholm

Lördag 26/9

Ankomst Köpenhamn

Ankomst Stockholm centralstation 

Dela detta evenemang

bottom of page