top of page

tors 30 sep.

|

Engelberg

Trailrun weekend Engelberg

Bergslöpning i lugnt tempo med panoramavyer omgivet av bergstoppar i Engelberg.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Trailrun weekend Engelberg
Trailrun weekend Engelberg

Tid och plats

30 sep. 2021 19:00 CEST – 04 okt. 2021 13:00 CEST

Engelberg, Engelberg, Schweiz

Om evenemanget

Varmt välkommen till Engelberg och bergslöpning! Det krävs ingen tidigare erfarenhet från bergslöpning i alperna men önskvärt är att du orkar jogga 10 km utan större ansträngning. Känslan av distans påverkas också av höjdmeter både upp och ned. Vi håller alltid ett lugnt och jämnt tempo och anpassar det efter gruppens nivå.

Alla turer leds av Johanna Nygård som de senaste 4 åren har sitt hem i Engelberg och känner väl till områdets alla fina leder. 

PROGRAM 

Torsdag 30/9

Välkomstmöte och gemensam middag Ski Lodge Engelberg. 

Fredag 1/10 

Heldag bergslöpning. 

Från Engelberg byåker vi buss inåt dalen Fürenalp. Här väntar en stigning på 800 höjdmeter som passerar flera vattenfall fram tills vi når en flackare stig som leder oss till Fürenalp restaurang. Efter lunchpaus springer vi vidare med panoramavyer över bergstoppar och via en stig som leder oss nedåt dalen igen tillbaka mot Stäfeli. Från Stäfeli fortsätter vi via en grusväg sista 5 km tillbaka till busshållplatsen i lätt sluttande nedför. 

Alternativ B Ta bergsliften upp från Fürenalp station om 800 höjdmeter och sprint  istället flackt och utför tillbaka ned mot Engelberg. Nedstigning 800 höjdmeter och distans vid B) är 8 km.

Distans ca 14 km 

Höjdmeter 800-900 m

Lördag 2/10 

Heldag bergslöpning

Söndag 2/10 

Halvdag Trailrun. 

Från Engelberg by tar vi oss upp mot Flühmatt och Ristis. Du väljer själv distans och antal höjdmeter denna dag. Det är möjligt att avsluta turen vid Flühmatt eller fortsätta vidare till Ristis. 

Flühhmatt 5 km Höjdmeter 250 m

Ristis 8 km Höjdmeter 600 m

Avslutning kl 13.00 

Dela detta evenemang

bottom of page