top of page

 

 

Välkommen till kurser inom klättring, skidåkning och träning outdoor! Med oss kan du upptäcka bergen oberoende av din nivå eller tidigare erfarenhet. Tillsammans har vi kul!

Hittar du inte den kursen du söker? Vi skräddarsyr kurser och event efter förfrågan. Skicka ett mail till hej@systraribergen.se

 

"I alla guidade turer och kurser vill vi dela vår passion för berg och fjäll med vår kunskap tillsammans med dig."


- Johanna Nygård,
grundare av Systrar i bergen

KURSER

KURSER

​KLÄTTRING

Prova på-topprep ute 

 

Kursen för dig som är nybörjare eller som klättrat lite tidigare och vill klättra med instruktör. Du får en grundläggande genomgång av utrustning, kommandon och tips för utomhusklättring. Vi klättrar topprep och beroende på din nivå har du möjlighet att säkra en annan klättrare. 

Privat instruktör klättring topprep

 

Skräddarsy en kurs utifrån din nivå eller boka en privat instruktör och klättra efter din nivå. Vi ger feedback på din klätterteknik, riggar topprep efter din nivå på klättring och har en härlig dag tillsammans på klippan! 

Kurs sport- och ledklättring utomhus på bultar

 

Kursen kräver att du har rött kort för inomhusklättring led. Det är ej nödvändigt med tidigare erfarenhet från utomhusklättring. 

En helddag där vi under 6-7 h går igenom följande:
- genomgång acess, utrustning sportklättring utomhus och att välja leder. 

- koppla om i beftinligt ankare. 

- klättring på lätta leder (4A- max 5B). 

​SKIDÅKNING

Intro toppturskurs och lavinkunskap 
 

Är du nyfiken på att börja topptura eller söker du mer baskunskap för dina framtida toppturer i fjällen?

Privat topptursguide

Topptursdag i svenska fjällen, Åre eller Riksgränsen med omnejd. Transfer ingår. 

Privat skidinstruktör 

Engelberg, Schweiz 

Riksgränsen 

TRÄNINGSGRUPP OUTDOOR

Förberedande träning för skidåkning, vandring eller andra äventyr i bergen. Alla träningspass är ca 1 h långa och leds utomhus med en variation av konditions- och styrkeövningar. Totalt 4 träningstillfällen under 2 veckor. En härligt och inspirerande start för att fortsätta din träning inför din nästa resa. 

Träningsgruppen kan också ses som en mötesplats för att träffa likasinnade skidåkare, klättrare, trailrunners eller andra som delar samma intresse för fjäll och berg. 

bottom of page