top of page

Att resa i en tid av pandemi


Hur är det att resa i en tid av pandemi och vilka restriktioner gäller egentligen? Vad skiljer sig mellan inrikesresor och utrikes? Och vilka restriktioner gäller i alperna?


Till sist följer en kort summering om hur vi fortsätter vi att ta vårt ansvar kring hygien på kurser och event i Systrar i bergen.


För mig blev det tydligt ganska snart att vi i Sverige har väldigt milda restriktioner jämförelsevis med när jag var hemma i Engelberg, Schweiz, eller besökte Aostadalen i Italien i somras för bergsaktiviteter.


Om du tvekar på ifall att det går att resa eller HUR det fungerar så ger jag dig här en kort guide om vad som gäller just nu och hur vi tar ett gemensamt ansvar för hälsa och hygien på kurser och event. Har du fler frågor, ta gärna kontakt och maila till hej@systraribergen.se. 💗🌱 Bästa bergshälsningar/ Johanna NygårdItalien

Här gäller face mask överallt, förutom utomhus. Hotell, uteserveringar, matbutiker, restauranger, glassbarer, liftar eller samåkning i minibussar, är bara några exempel.


Schweiz

Här gäller face mask på all kollektivtrafik och samtliga liftar. Det finns inget krav på face mask vid offentliga samlingsplatser eller i butiker etc.


Sverige

Just nu pågår en debatt om att använda eller inte använda face mask. Resande i Systrar i bergen uppmuntras att använda detta vid resor, som kollektivtrafik, tåg och flyg.


Internationella flygplatser

Samtliga flygplatser som jag har besökt i Europa under sommaren har alla haft krav på Face mask, förutom Arlanda som nu sent har hakat på och uppmuntrar samtliga resenärer att bära detta även innan de stiger ombord på planet.


Hur förhåller vi oss i Systrar i bergen?

Vi är fortsatt måna om varandras hälsa och därför följer vi fortsatt våra restriktioner om att: * Du deltar bara i aktiviteter när du är fullt frisk.

* Vi avstår från att skaka hand, kramas eller annan fysisk närkontakt.

* Vi delar inte med av oss mat, dryck eller förtäring under kurser och event. * Det finns alltid handsprit och tvättservetter att låna om du frågar efter det. * Vi uppmuntrar dig till att använda face mask vid resande, inrikes och utrikes (ibland krav från länder). * Du får inte dela dubbelrum om du inte reser med någon du känner. Reser du utan sällskap bor du i singelrum.


Håll dig gärna uppdaterad på sidor som: UD och regeringens reseinformation >>1 kommentar

1 Comment


photo lab
photo lab
Oct 22, 2020

Jag vill säga att du har valt mycket framgångsrika bilder för den här bloggen, men det finns ingen gräns för perfektion. Jag råder dig att läsa min blogg om resefotografering och allt som har med det att göra. Jag är säker på att ditt innehåll kommer att bli mycket bättre. https://fixthephoto.com/travel-photography-tips.html


Like
bottom of page