top of page

Freeride weekends Engelberg 2020

Uppdaterat: 12 dec. 2019


Flera har efterfrågat weekends för nya äventyr i bergen som utvecklar dig som skidåkare offpist och i en högalpin miljö i bergen. Därför släpps nu datum för mindre grupper till Freeride weekends i Engelberg.

DATUM

20-23 feb // 12-15 mars // 27 feb-1 mars


PROGRAM

Välkommen till en weekend fylld med äventyr i bergen och inom dig själv! Under de här dagarna får du utmana dig själv, stretcha lite på dina gränser, utvecklas som skidåkare men framförallt ha riktigt roligt!


Torsdag

17.02 Tåg från Engelberg till Kriens Mattenhof och City Boulder (klättergymmet). Tågresan kostar ca 10 CHF enkel väg. Inträde City Boulder 20 CHF.

18-20 Hitta balans och position inför äventyr i bergen

- Klättring/bouldring, City Boulder

Balans är avgörande för en bra skidteknik. Hur står vi på skidorna i pist och offpist? Lika viktigt är att hitta din inre närvaro och vara medveten om din skidåkning. Ett sätt att träna balans kan vara att klättra. Att hitta de där positionerna när vi samverkar med fysiska krafter och allt helt plötsligt känns väldigt enkelt.

I 2 h klättrar vi och pratar mycket kring kroppens position. Tränar på vår styrka både mentalt och fysiskt och provar att utmana oss själva. Med under sessionen är Johanna Nygård, svensk klätterinstruktör som håller kurser inom- och utomhus.


Fredag

Heldag skidåkning freeride/ski touring Engelberg, leds av bergsguide.

Gemensam middag Ski Lodge Engelberg


Lördag

Titlis Rundtour - En heldag och ett stort äventyr för alla skidåkare!

Vi startar tidigt på morgonen med första liften upp (07.00). Efter ett kortare offpist-åk klättrar vi upp, med vår bergsguide, på en bergsrygg och gör därefter två olika firningar nedför berget. Efter sista firningen väntar ca 1,5-2 h topptur upp mot sydsidan av Mt Titlis och Grassen bivack. Nu väntar dagens sista ansträngning och magnifika offpist-åk från glaciär ned till dalen av Engelberg. Totalt ett offpist-åk med 1600 höjdmeter. Vi avslutar dagen med att ta lokalbussen tillabaka in mot Engelberg (ca 10 min bussresa, ingår i ditt ski pass).

Söndag

Valfri skiddag med Johanna, skidinstruktör, som kan ge dig feedback i din skidåkning. Håller EJ lektioner men pratar kring skidteknik och hjälper dig att hitta din närvaro och känsla i skidåkning som kommer att utveckla dig till en starkare skidåkare. Alternativ boka +1 dag med bergsguide.


Priset på denna weekend är beroende på antal deltagare. Räknat på att vi är 4 st så kommer priset att bli ca 6 800 kr. I paketet ingår:

* 2 dagar med lokal bergsguide .

* Skidinstruktör (Johanna Nygård) * Gemensam klättring med instruktör (Johanna Nygård) * 3-rätters middag Ski Lodge Engelberg

Övrigt

- Ski pass köps på plats.

- Utrustning ingår EJ. Vid förfrågan finns viss utrustning att låna.

- Valfritt boende. Boende rekommenderas med kontakt vid förfrågan.


Kommentare


bottom of page