top of page

Upptäck det bästa i Engelberg sommartid!

Uppdaterat: 10 aug. 2023De flesta vandringsweekends som vi arrangerar innebär att vi vandrar dagsturer med Engelberg som start och slut för vår dag. Men vad kan du egentligen vänta dig av en vandringsweekend till Engelberg? Läs mer om utvalda vandringar som vi ibland gör, varför Engelberg kallas för änglarnas berg och annat som du inte vill missa.engelberg, yoga, närvaro, naturen, bergen, vandring, systerskap
Vandring Rosenbold, Engelberg. Foto: Maja Tekla


VÄLKOMMEN Alla våra kurser och resor börjar alltid med en första träff, oftast som ett Välkomstmöte. Här får du träffa din guide/instruktör, de andra deltagarna och ta del av information om våra kommande dagar tillsammans. Passa på att ställa dina frågor, vi är alltid glada att dela med oss av vår kunskap och erfarenhet!ENGELBERG

För dig som besöker Engelberg så väntar en bergsby med ca 4000 invånare beläget på 1000 möh i centrala Schweiz. Här pratar alla Schweizer-tyska, högtyska och de allra flesta är även duktiga på engelska.


Engelberg grundades år 1120 via Benediktinerklostret, som än idag är en central punkt för Engelberg by. Namnet Engelberg, som betyder Änglarnas berg, kommer till grund av en legend som berättar att änglarnas ljus lyste över bergstoppen Hahnen på den plats där klostret byggdes. I Engelbergs vapen och flagga så visas ängeln.
Bahnhof, tågstationen, ligger precis intill torget i byn som senare leder dig upp mot Dorfstrasse - huvudgatan. Du reser smidigt hit med tåg, från t ex Zürich flygplats har du tågstaionen i direkt anslutning och med ett enkelt tågbyta i Luzern är du på väg upp i dalen till Engelberg.


Under både sommar- och vintersäsong kan du ta del av gratisbussar som avgår med jämna mellanrum och tar dig runt hela Engelberg-dalen.


Idag är Engelberg en by där turistnäring men också bondelivet avspeglas till stor del. Många besökare söker sig till Engelberg för den vackra naturen, äventyren som väntar i bergen men även rekreation.


VANDRING

Våra vandringsdagar anpassas alltid efter gruppernas nivå och väderlek. Vi har givetvis några favoriter som vi alltid och gärna vill dela med oss av!


Fürenalp Längst in i dalen, där vägen slutar, hittar ni Fürenalp. För den med pigga ben väntar en stigning på 800 höjdmeter med en av Engelbergs bästa panoramautsikter som belöning! Denna tur gör ingen besviken. Kom nära bergen och ta in det storslagna. Här stannar vi gärna till på Mountain restaurant Fürenalp, 1800 möh, för att njuta än mer av panoramavyerna.


engelberg, yoga, närvaro, naturen, bergen, vandring, systerskap
Vandring ned från Fürenalp, i bakgrunden syns Spannort och Schlossberg.


Rosenbold

En vandring på "the sunny side", Engelbergs södra bergssida. Rosenbold är en enkel vandring på höjd från Brunnihütte. Här kan du själv bestämma om du vill vandra 800 höjdmeter från byn till Brunnihütte eller om du hellre tar liften upp och njuter av vandringen på höjd. Vi peppar dig gärna att ta dig hela vägen upp!


Rugghubelhütte

En av våra vandringar som går mot högre höjder. Rugghubelhütte ligger på nästan 2400 möh. Här kan några känna av höjden! Men det är inget farligt utan helt naturligt om våra kroppar inte är acklimatiserade för att vi kanske inte är helt utvilade eller i form för dagen. För att möta hög höjd bättre rekommenderar vi alltid att drick mycket vatten efter en resa och inför våra vandringar. Vandringsleden mot Rugghubelhütte är kittlande på höjd men med en fin och välpreparerad led.

Grafenort En lätt nedförsvandring från Engelberg till nästa lilla lilla by som heter Grafenort. Vandringsleden går längsmed en flod och vi korsar ett antal olika broar och går genom näringsrik skog och med bergen i ryggen. En fantastisk naturupplevelse med det lilla i det stora!BOENDE Vi samarbetar med olika hotell i Engelberg där alla har samma höga service, renlighet, goda standard, trivsamhet och utmärkt frukostbuffé. Två av våra favoriter är Ski Lodge Engelberg och St Josefshaus, stenkast från tågstationen.


engelberg, ski lodge, hahnen
Hotell Ski Lodge Engelberg med bergstoppen Hahnen i bakgrunden. Foto: Magda


UPPLEVELSE

I alla våra turer så lämnar vi prestation, tävlan och stress. Vi jämför oss aldrig med varandra. Du som är med på en aktivitet är där för din skull och vi vill hjälpa dig att utvecklas, nå nya upplevelser och att växa i kontakt med naturen.


Många som har deltagit i en aktivitet med Systrar i bergen upplever att de mår väldigt bra efteråt, känner sig stärkta, glada inombords och når en ny inspiration i livet.


Varmt välkommen till nya upplevelser!Comments


bottom of page