top of page

Sensommar vandring eller trailrun i Engelberg


Vill du förlänga sommaren och boosta kropp och sinne med bergsluft och aktivitet i alperna? Följ med på en vandringsweekend eller, för dig som gillar att springa eller vill prova på, Trailrunweekend i Engelberg, Schweiz.


16-19 september Vandringsweekend >>


30 sept - 3 oktFoto: Magda Lindqvist


Engelberg är den lilla bergsbyn i central-Schweiz som har sin historia från 1120 då det grundades när det stora klostret lät byggas. Det sägs att munken Konrad som grundade Benediktiner-klostret i dalgången valde platsen för att det var just där han hörde änglaröster tala om för honom att göra det. Enligt historien så ska Konrad också ha sett änglar ovanför den karakteristiska bergstoppen Hahnen 2 606 möh, strax bakom klostret som idag ligger centralt beläget i byn. Totalt har kommunen ca 4000 invånare. Den lilla albyn har flera olika restauranger med blandade typer av kök, hotell i alla klasser och en huvudgata med både caféer och butiker som fyller alla behov för vad du behöver under en vistelse i alperna.


Engelberg som namn betyder just Änglarnas berg. Så dyker det upp änglar likt statyer på gatorna där du går så är detta just en symbol för Engelberg.Johanna Nygård, grundare av Systrar i bergen och guide, hemma i Engelberg. Foto: Maja Tekla

Comments


bottom of page