top of page

Fjärde året i Monterosa - guidade bergsturer

Uppdaterat: 23 mars 2020


Vintern 2016 genomförde vi första skidresan i Systrar i bergen till just Italienska Monte Rosa, i Gressoney-dalen som är en av tre delar i det stora skidsystemet Monterosa ski. Året därpå utvecklades resan till en freeride-week som nu kommit att bli ett populärt event och som senaste åren alltid varit fullbokat. Så även i år 2020!Med tre grupper och nivåer kan du välja en Freeride instruktör om du vill utvecklas i offpist som nybörjare eller om du har erfarenhet kan du välja två olika nivåer på grupper med bergsguide.


I år hade alla deltagare bokat boende på Hotell Ellex i Staffal/Gressoney. Ett otroligt charmigt hotell, något mindre än det vi vanligtvis haft våra grupper på, med en fantastisk personal och service. Det är inte helt ovanligt att vi hör gäster kommentera hårda bäddar på hotell i Italien men denna gång var motsatsen bevisad. För de som önskar ännu mer avkoppling, än vid brasan i loungen så finns en härlig relaxavdelning för kropp och själ.


Vädermässigt var det en vecka med mycket sol och snödjup. Mestadels packad snö men tillräckligt med snö för att kunna åka skidor precis överallt från toppar av berg ned till samtliga dalgångar och skog.


Stort tack för ännu en fin vecka i Monterosamassivet! Kram från oss, Johanna och Märta

Skidguider Monterosa 2020 Systrar i bergenComments


bottom of page